Wednesday, June 20, 2012

No News! Kusut!

Heart numb :


4 hari tak berupdate diary maya ni...Huh diary ke? Teringat dolu2 masa budak2 agak tegar jugak menulis diari secara fizikalnya…Asal balik skolah je time to jot down segala apa yang jd hari tu. Kemain! masa bila ntah…bila kemas2 bilik, jumpa balik, baca2 skit…banyak mengarutnya dari logiknya. Ahahah~ sudahnya buang. Tamat kan riwayat kisah dongeng ku..;P

Actually bukan apa sangat pun, hari2 bukak blog duk baca blog org lain. Entry diri sendiri, xde idea nk citer apa, xmood nak menulis. Macam2 benda nak fikir sampai tak terkejar dek otak last2 sampai terbawa2 ke emosi nan ribut tsunami.  Jadi mangsa org tersyg la jawabnya. Sorry Aby!
Sepatutnya weekend yg dipenuhi aktiviti Family Day SDAI ke Genting, wedding2 di Damansara & Keramat, sume direjected last minute.  Xde hati nak pegi. Plus body pun macam merajuk hati tak pasal2. Sana sakit sini sakit, xsedap badan.

Semua benda nak serentak, mana nak dikejar reno rumah yang tak abes2nya –naik tuli tinga ni tahan bunyi bising,tersumbat hidung ni dengan habuk2 simennya..alahai..with the wedding preparation lagi –apa pun xprepare lagi, last2 minute memang jadi huru hara jawabnya, duk bersila kat depan rumah tu boleh? Sape yang nak kawen skrg ni? With unreleasing cheque yang dah bertunda almost 3 weeks, nih lagi nak hangen! Tau tak orang byk komitmen??? Memang tak maju bisnes orang Melayu ni kalau keje sume main bertunda2, amik enteng sume perkara. Pastu mengomel kata orang2 Melayu taknk support. Over! 

Tapi tuh la nak di mengeluhkan sangat, orang kata nanti rezeki lari.  So istighfar banyak2 and teringat pesanan En.Pilot yang ada shared something, susah hati amalkan ni..insyaAllah…


p/s: Wahai En.Pilot ku, mana awak ni? Dah 20 hari tau. Kejam! ;’( Ada benda I nak bagitau u nih…….

3 comments:

SURIA AMANDA said...

sabar yunk...cer senyum skit...

nisa ~ shasha said...

pilot u pny phone xde batt kot u!

Enny said...

Suria : heheh...senyum terpaksa...;P
Nisa : bukan takde batt, dia sebuk nak kawen...pastu tak reti2 nk meset...tukar jd Incredible Hulk baru dia tau...hampeh punye kwn baik!huhu