Wednesday, July 11, 2012

Apa Saja Buatmu...❤

Heart gigling :

Gila cheeky title entry.  Dah ala2 jiwa2 sungguh ;P Maybe entry ni baru dipublish pagi ni but this is only the digital copy of it. I was writing this on a piece of paper last night while listening to this song repeatedly (gila lame…huhu)


Tiba2 senyum sesorang teringat kisah2 how law of attraction of a guy can be so goofy. Ish ayat belit2lah..simple language please. Haha~ kata lainnya how a guy SANGGUP buat apa saje tuk orang yang dia suka. Chup! 2 minutes ….menahan gelak dulu. Serious bila ingat2 balik agak menjadi lawak badut jugak spesis begini rupa. I bet everyone did go thru this either girls or boys – girls kena tackle tu common but for guys cam pelik sikit kot. Heee bias2..:P
Pernah fikir tak how a human being yang penuh kromosom Y ni can be out of his right mind bila hati dia mula tersuka someone. Macam2 dia boleh buat, bak kata pepatah ‘lautan api sanggup ku renangi, gunung Everest sanggup ku daki….’ Owh my! Kalau zaman skrg nak apply sume tu , orang kata “PSIKO”..Hik2.
I do have lah some experiences dengan spesis2 macam ni. Memories kelakar yang sentiasa terstored dlm brain Cik Enny ni. Heee but yeah no harm to reminisce it once a while kan.  It’s all started dari zaman2 skolah up until now. Ramai kot but I shared some la eh…citer details sgt nanti kakak kesygn saya  bantai buat synopsis novel baru dia plak..Heee
  • High school - my own classmate and actually my 1st ex yang sampai skrg pun still kawan jugak, itu pun setelah berlaku beberapa adegan benci syg and xkisah dah.. – pekerjaan dia memang cari psl senantiasa – hari2 akan stayback kat skolah even dia takde latihan ragby or koir, menyebuk dgn mine activities, di mana ada Enny, di situ ada dia.. – teman balik hari2 even kadang2 sampai depan rumah, pernah kena halau dengan Abah tp dia tetap tegar – bila dia masuk Uitm Dungun, every single hour akan texted tanya update and every week akan tulis surat, setiap kali cuti sem, he met me 1st instead of balik rumah dulu – bila xdilayan, sanggup call beratus kali dlm hujan panas to talk to me (justified by his friends)… I must say he is one of friend yang paling loyal skali I pernah jumpa. 
  • College – suka ckp besar psl diri sndri – cari pasal – created rumors kata I suka dia – tapi slalu tetap akan cari cik Enny yang memang malas nak melayan – suka guna kuasa dictator suh turun tepi pool sbb nak jumpa tp end up xckp pape pun – after 2 years baru dpt confession from him, semua tu sbb nak I bagi perhatian kat dia walaupun menyampah. Boleh plak kan.
  • Myspace – mutual friend je pun but started tanya psal kawan lain – hari2 dia akan update apa dia buat dari A-Z – called like 24-7, texting non stop – pegi clubbing pun bole ingat orang, aduhai la..nasib la time2 tu agak mudah tejaga dengan bunyi phone walaupun dah pukul 1 2 pagi –teramatlah sweet talker, leh kena kencing manis camni gaya..ahaha~ - jumpa my parents sesorg to confront saying he likes me..wuuuuu
  • Facebook – a rebound friend, sediakala maklum I ni kan spesis pendengar paling setia – willing  to turun dr JB ke KL just to meet me up and teman to my friend’s E day – effort dia cari rumah I without me telling the exact address tapi berjaya tiba dengan selamatnya. Dasyat2..GPS hidup tul.
  • Facebook still – random chat, terus jumpa (crazy bits ;P) – acted like forever known – lepak tepi pool tengok bintang – every met mesti ada fireworks yang taktau datang dari mananya – requested to be his BFF, reason : he said I ‘cool & sengal’..rajin webcam even kat office – agak bersanggup jugak meredah public transport just to say ‘rindu’…owhmaiiii! Kurang kasih sayang sungguh. Hik2…
  • SDFC vs Kelantan – punca jd perkenalan ni  - memang daring with few hours met trus mintak no phone, tapi his first text kena trolled by my Devilish Clan yang memang saje mendajalkan dia. Opps sorry – everyday kejut Subuh and every conversation akan ada  ayat ‘saya suka awak, suka sangat la kat awak…blablabla…mcm2 version tapi maksudnya sama je – kalau boleh hari2 dia kan stop by kat office, jumpa 5 minutes pun jadi – sangat la suka menyuapkan makanan (nak bg I gemookk agaknya ) - suka berangan like I am so gonna be his ‘orang rumah’, haaa takutt – sungguh2 keje just to provide me with everything – memang jauh angan2 dia ni ;P
Some words from Mr. Pai Epal ;P
Macam2 kan..itu baru sikit sebenarnya…blum masuk yang memang suka tetiba tunggu depan office nak tolong hantar balik rumah…hantar bunga ttba takde special date or something. ya Allah rasa nak lari nyorok sume2 lah…stalker2…;P
Elok2 muka hensem, macho, jambu kacak bergaya tetiba jd badut yang hari2 buat I gelak non stop..;P
Well then pape pun I must admit sebenarnya sangat comel je korang sanggup buat sume ni walaupun ada skit annoyingnya kan..sikit je la...xbanyak pun..heeee~


1 comment:

Cik Mardihah said...

hahahhaa...oh. i miss mr pai epal. LOL..lebiu awak. some words from mr pai epal pun dah buat sis jadi angau. kahkah