Wednesday, February 25, 2015

Toast of Prosperity - Yee Sang in KKM!!

The tummy do the talking:

Being a mummy-to-be mmg nafsu makan tu..nak makan saje. Tapi kena control jugak sblum kena pregnancy diabetics ttba, even cholesterol rocket up. Haru je. Or angin sana sini...huihhh menonggeng nak menahannya...hikss.. Tapi so far Alhamdullilah... Puan Enny ok2 je. ;D

So as the tradition for Chinese New Year, memang every year our GHO akan buat Yee Sang celebration besar2an at our lobby. Slalunya I malas nak join but then this year I have so many adik-adik yang nk merasa for the first time Yee Sang moment ni, kita layan kan je..hehe~



Our pics kat atas tu setelah ber 'yee sang' so makanya dah bercampur2 segala isi perut dlm portion tu. For those yang tak tau what is Yee Sang exactly, It looks like this...tu kat bwh tu..hihi..and of course some history of it for a better knowledge.

Pic courtesy Google


You can read for more here : http://www.springtoss.com/history_yeesang.php


2 comments:

Hasif Rahman Photographer Blog said...

Perut nampak kempis je tu. Tarik nafas ke apa tuk bergambar. haha

Enny said...

takyah nak sadis sgt okeh..mmg x nmpk punnnn...lilkhalifah bb tu P&C sgt! ;P