Wednesday, August 15, 2012

Fun Day W Cik Lawyer ;P

Heart giggling :

" Enny jom keje gila half day a.m?"
What?? Owh my, kakak ku ni dah wat keje gila lagi dah...pepagi hari randomly keinginan menculik orang nth nak ke mana2 la tu..hee~ Yeah ni la salah satu partner in crime yang paling best, suka feeling2 tourist and do things for the first time.

Tanya punya tanya...rupanya she been invited to be one of the guest for Bella Society live at NTV7 studio dekat2 sini jugak in Glenmarie..tak pernah ketahuan plak ada studio NTV7 kat sini. Ahahah~ Itu lah motifnya dia nak haruk jugak diri yang tak bersalah ni. Huhu~ Ye la kak Al, apa saje untuk mu..Cewahh..

At the studio, dah tentu2 lah need to touch up before be on 'live'..she kept on completing "wahh tebal nya make up ni I rasa...pink sangat muka dah ni." Hahahah~ padahal comel je. And you know what? My, my...my MGSKL junior was there helping out things..Duh rupanya Asst. Producer..Ceyh..She recognized me, macam familiar je muka you...ok ayat cliche sangat dah you ni..but sumpah I lupa nama dia. Oppss...but actually she remembered me as we both prefect for the school..and I used to do a Merdeka drawing for her Art Class. Dapat the highest mark plak tu. Hampeh tul. Kak Alena lagi best looking at me at one kind "I never know you can draw?"..Dang!! Tuh skills time skolah...sekarang dah berkarat kot. ;P

On the set masing2 agak senyap sampailah the host came in..Tada!! Daphne Iking menggamatkan alam. She is sooooo pretty and funny though.


During the show..;D dari dulu sampai la sekarang memang agaknya dah jadi tugas pegang camera and snap..but this is just from my phone. Camera later2 la...Kak Al nak buat pekasam dulu those pictures as no one knows she will be live on TV. Ahahaha~


She like soo tak kisah and bubbly..cakap je non stop..hugs2...playing around yet she still looking such an adorable mummy. She even said she so happy cause she has such a great guests for today. Tak abes kat set, at the lobby pun sempat chit chat lagi..Okey2 sume2 tak reti nak balik dah..ahahah~

We rushed back to the office and Kak Al nak visit the office again. Rindu la teww...Sebenarnya tak pun, just wanna say Hi to people she used to know here and gosip skit here and there. She so happy at the new workplace setelah setahun berhibernasi di Aberdeen kannnnnnn ;P..Kim salam kat Abang Sam and Abang Ketul2..hahahah~

Another half a day mmbzkan diri dgn workload....tup dpt invitation dari my dearest GF.."Enny jum! Last minute iftar -ing ni. Lama tak jumpa korang"...Haihh, sahabat2 tercinta ku suka tau wat benda terkejut tergempak camni. But I ok je alang2 takde apa nak buat apa pun kan mmlm hari. JOM!

My mealsss...Lamb Burger @Ben's General Foodstore
My girlss..;D
Sebelum Iftar sempat berpusing merata, teringin nak makan macam2. Sudahnya masing2 kekenyangan ya amat! Nasib tak tertamak nak beli macam2 as side dishes, if not memang jawabnya tak termakanlah...;P

I had such a random day which make me SMILEEE all the way.. Thanks Pika for the cookiesss..sedap!! ;D


1 comment:

alena amir said...

You do realize living a routine makes u a boring and mundane person. Makes u age faster as well! So cheers to random and spontaneous activities! Thanks i love u babes!