Wednesday, August 15, 2012

Jatuh Cinta W OBB ^_^

Heart beating :

Finally..ada satu baju raya!! *dancing* Over tul. Ahaha~ Ok sebelum cerita sedih start better off me go to the real story. Tempah baju?? That is sooooo not me sebab selalu akan berakhir I akan pakai ONCE. Sayang je kan....takkn nk lenjan ke office, sedangkan pakai kurung biasa yg ada beads sikit pun kakak2 ni suka komen "macam baju kawen"...apatah lagi yg ditempah bagai kan... plus my working nature yang kadang2 main dgn wayar, main nyuruk2 bawah meja, belakang server...owh noooo! hehehe~

So solutionnya cr baju readymade je. Kept on browsing, MyButtons, Hatta Dolmat, Zawara, OldBlossomBox, Rico Rinaldi..macam2 la...bajet nak beli online je...hahaha~ (jangan malas sangat boleh tak Cik Enny?)

But after sakan IM kat office ngn Cik Atiz yang memang ada habits panggil Enny Benny (sabar je lah..heheh)..terus jd peneman tegar untuk droped by kat OldBlossomBox sendiri kat Laman Sari Seksyen 13. Nasib la si tukang bawak pun mmg orang Shah Alam, sure la terer cari butik tu kat mana kan...;P

Misi mencari dimulakan!! Thanks a lot to 3 young girls;Atiz,Wanee & Hana...dengan2 budak Intern kitaorg heret skali cuci mata kat butik ni...And btw my final piece pun was final results from them!!


See? Sebab tuh la I chose to came here and mine one memang takde dalam blog. So kena tunggu Raya la baru nampk pic nya terupdate..;P.

With Jezmine the designer and the owner of the OBB ;)
Sangat petite kan the owner, I thought I dah cukup kecik..but her? Wass so cute in size. ;D At this time hanya baju je yang dah siap, the kain still in proses..then need to wait for a week to have the whole set itself. It's okey..Blum raya pun kan...hik3..


The happy face of me!!! Ahaha...masa ni for sure la baju dah siap kan - it was last Monday...;P Yeah it came in a custom made cute OBB box and the paper bag?? Huuu okey terjebak again to buy a shirt from her. Ampun....tu pun dah cukup menahan nafsu agar tak terbeli baju2 lain, the pants, skirts, dress and the accessories..Jezmine also dah get comfortable with us as dah few times muka tu jugak yang semak kat butik dia kan. Xpe later on kitaorg datang lagi ye..heee~

Now waiting for a plan by my mem gojes (one of my Devilish Clan wear Longchamp sangat kan..)..Semua ni gara2 I'm introducing her to a name of Rico Rinaldi..now she addicted to the designs of his, she was soooo happy for it and turned up they been friends..Duhh~ Sekarang dia tengah berusaha sedaya upaya meracuni otak ku tuk grab one of his collection. Ya Allah, memang sangat pengsan ada kroni2 begini. Hahaha~ 
Well we see it then if ada dalam BAJET AUGUST 2012 CIK ENNY la kan...huuu~ 

2 comments:

Rara Sulaiman said...

omg!!!! harus i check this out juga. ala babe... omg... cant make it la utk plan kajang kita!!! i am so so so sorry!!! i ada invitation last2 minute ni. plus...rico will not going to be in till 6pm mcm tu? ;( how how????

Enny said...

yeahh lots of fancy things i rasa you akan terberkenan pun. nvm after raya can heret SYAITON lg satu to bring us there. ahahah..Rico? xpe..later2 pun boleh..rico tu tak lari mana pun. but need to find an event la to pakai his kan..;P