Friday, February 15, 2013

Kemaafan

Heart saying :

Maaf tu mahal,
Kalau terkesan mudah terucap,
Bukan maksud hati merendahkan nilainya,
Tapi kerana mahalnya itulah,
Hati melafaz.

Yeah mungkin maaf itu mahal but don't you think so how many people take this word 'MAAF' atau 'SORRY'..for granted? Ye memang benar, kata kemaafan itu perlu dilafazkan jika kita melakukan kesalahan dan untuk meminta maaf pun perlukan kekuatan (bagi yang ikhlas la - yang hampeh tu mmg pakai sebut je tanpa tau makna sebenar).
Kadang2 maaf tu tak terlafaz dengan kata-kata tapi tingkah cukup untuk menzahirkannya, samaada kita menerimanya, terpulang!
Hari ni terdetik semula kekhilafan tentang satu perkataan maaf. Tak diduga rupanya dah 3 4 tahun meninggalkan kisah itu, hari ini Tuhan kembalikan persoalan itu. Tapi atas dasar profesionalism, bibir ni masih mampu mengukir senyuman ikhlas. Sungguh Tuhan tu memang Maha Kaya, hati ku tidak sekeras dahulu.
Di ingat2 semula sebagaimana diri ni mampu mengepung diri sendiri dan menyahkan personal2 yang tak perlu. Putusi segala komunikasi, dirinya yang hanya mampu jadi bayangan gelap, kisah hidupnya yang ku anggap drama2 Melayu yang sungguh streotaip. Tolong jangan 'beautifulnara' sangat skrip kehidupan itu. Muak, jelik, cliche...itu saje yang mampu disampaikan sehingga manusia keliling terkesan kerasnya hati seorang gadis yang bermimpi dirinya akan sentiasa dilindungi.
Tapi terima kasih pada itu juga, diri berubah menjadi lebih positif melingkari kasih sayang pada yang berhak. Yeah, ku tahu diri. =)
To see me grown up it's a sweet revenge I can give it to you. Only things I can say...

Waraskan tingkah senada kata2 yang terlafaz
Maaf tu bukan percuma
Sekali melukakan
Hati might be bisa merelakan,
Tapi ketulusan itu,
Hati-hati,
Kerna xmungkin ada yang mampu mengencryptnya


No comments: