Monday, March 3, 2014

KL Xtra Car Free Morning -3rd Edition

Heart greenier :

What I'm up to during the weekends? Packed! Owh tak terasa sungguh hari cuti ku. Hari ni kerja dah. Ish2..
But then well worth of the weekend itself. Sebab misi2 ku berjaya!!!

On Saturday, membzkan diri with makan2...hahah...basically makan tu routine but more to spend time with En.Tunang for some mission.....and misinya? Cari barang hantaran la yang memerlukan 'size'..Pasni tak perlu orangnya pun leh completekan yang lain2 tu. :D - dari breakfast di Ka Fei Dian ke Pasta Zanmai for our lunch/dinner - dari PJ > Old PJ > KL > Subang .....home sweet home (hampir lupa yang esoknya I have a fun ride at KL City)


This! Thanks to mak abah la ni. Lately ni mmg dorg rajin involved with this folding bike. Now dengan I-I dorg heret, as one of the way to low level my stress of being the 'bridezilla'..hehe... Comel je mak abah ni.


We've been here since 6.30 am, how impressive to see ramai juga warga KL yang sanggup mengorbankan waktu tidur yang lena pepagi Ahad semata for this. Cyclers, skaters, rollerbladers, name it..everyone were here...and we owned the road for at least 2 hours before it open to public again. 
Even Datuk Bandar pun cycled sekali with us. 

From clockwise: 1. Me & my mum sesubuh hari 2. Pose kejap with my own bike 3. Anak itik tokwi...hehe...little kids who are the rollerbladers..cool! 4. Itulah ayah dan bonda ku ;D

From clockwise: 1. Cara2 melipat the folding bike 2. Mak abah yang taknk kalah nk posing jugak! 3. Our bikes, blue, white and red ;D - muat je masuk Alza tu ;P
It was such a FUN! Seriously tak tipu. You should give a try..release all the tension by the tens of focusing and look at your own city by diff view. Plus point, you can make lots of friends if you rajin nak mingle around. Sports guys/girls kan slalunya hip and hot kan..hihihi~ Its your chance ;D the best part is, yang datang semua dtg dgn satu tujuan -healthy lifestyle..cewahhh... kata nak jadi negara maju kannn, we should start somewhere betul?


I LOVE KL!

Hahaha~ dan2 je...penah nampak this icon? Whoever pernah singgah Dataran Merdeka ni or Perpustakaan KL for sure akan jumpa iconic logo ni. I even had the bookmark indicates this -dasar Cik Enny ;P




Buat pre wedding shoot pun comel je kat sini. Eh lari topik plk..;P
Btw just drop by at this website for further info:


3 comments:

HasifRahman said...

Tak sangka pula ramai yang buat aktiviti pada pagi Ahad macam tu. Ingatkan just like sayang dengan family je dan several people. Rupanya havoc. Haha.

Berbaloi cari riding pants tu. hehe. Nanti jangan lupa, bby nak tumpang belakang. Hee :*

Enny said...

heheh..warga KL are morning people okey...;P

hahah...kann...kena beli lg nnt...tp cr tempat lain plk..
ahahah...b berat la...

HasifRahman said...

Kenapa nak beli riding pants tu lagi? haha..tak cukup satu?